Houskové knedlíky
Dokonalá česká příloha
Houskové knedlíky
Klasická česká příloha může vyděsit nejen úplného začátečníka. Obzvlášť, pokud se dočte, že potřebuje polohrubou nebo hrubou mouku a tu na Zélandu nesežene. Takže co s tím? Odpovědí je tenhle recept, který se prostě nemůže nepovést!
Ingredience na 4 porce:
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek smíchané mouky (60% hladké a 40% krupice - semoliny)
- 2 vejce
- 3 plátky toustového chleba
- máslo na vymazání hrníčků
- sůl, pepř
Video:
Postup:
- Do větší mísy nalijte 1 hrnek mléka.
- Rozdělte vajíčka, žloutky přidejte k mléku a rozšlehejte.
- Bílky dejte to menší mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte pevný sníh.
- K mléku nasypte mouku a rozmíchejte.
- Do vzniklého řídkého těsta vmíchejte nakrájený toustový chleba.
- Opatrně vmíchejte sníh.
- 4 hrnky vymažte máslem a rozdělte do nich vzniklou směs.
- Do velkého hrnce napusťte studenou vodu a vložte hrnky tak, aby byly ponořené asi do 2/3.
- Přiklopte pokličkou a přiveďte k varu.
- Snižte žár a vařte 33 minut.
- Po 33 minutách vypněte a nechte 2 minuty dojít.
- Opatrně vyndejte hrnky a nechte chvíli odpočinout.
- Za pomoci kulatého nože vykrojte knedlíky z hrnků a nakrájejte je.
- Snězte je!